В Румъния е, но звучи познато ;)

Go down

В Румъния е, но звучи познато ;)

Писане  Den on Пон Окт 06, 2008 7:23 pm

360 млн. евро достигат годишно подкупите за медицинския персонал в Румъния

06 октомври 2008 | 19:07 | Агенция "Фокус"Букурещ. Частният пазар на медицински услуги в Румъния започва да печели терен, като се има предвид, че публичното здравеопазване предлага катастрофални условия на високи цени, към които се прибавят и непрекъснатите “грижи”, посочва румънското електронно издание Зиаре.ком. Доходите “на черно”, получавани в пликове от голяма част от работещите в здравеопазването, достигат 360 млн. евро на година, докато частната медицина има пазар от 350 млн. евро, според изследване на компанията Делойт.
Все повече работодатели в страната предлагат възможности за работа в частни клиники. В Букурещ са били направени най-много такива инвестиции, но постепенно инвеститорите се ориентират и към други части на страната.
Предстои да бъдат изградени и частни болници с инвестиции от 200 млн. евро. Според статистиката на министерството на здравеопазването в Румъния има 800 легла в частни здравни заведения.
http://www.focus-news.net/?id=n1052900Полицейски началници в Румъния вдигат палати за стотици хиляди евро
02 октомври 2008 | 11:56 | Агенция "Фокус"

Букурещ. Палати за стотици хиляди евро са декларирани на много по-ниски стойности в имотните декларации на държавни служители на ръководни позиции в Румъния, съобщава електронното издание Зиаре.ком. Наследства, получени от роднини, са най-честите оправдания на служителите за начина, по който са успели да се сдобият с такива имоти, при положение че получават месечни заплати в размер на няколкостотин евро.
Преди няколко години тогавашният министър на вътрешните работи Йоан Рус разпореди проверки в цялата страна.
Резултатът на кампанията претърпя фиаско, тъй като разследваните полицаи се сдобиха с документи от инспекторите, след което настояваха, че източниците
на тяхното имотно състояние са унаследени или са от семейни доходи.
Между полицаите с едни от най-скъпите къщи е началникът на главна дирекция за борба с организираната престъпност Тома Рус, началникът на окръжният полицейски инспекторат във Вранча Сандел Доага, началниците на полицията в Марамуреш и началникът на полицията в Нямц.

http://www.focus-news.net/?id=n1050195

Den

Брой мнения : 124
Registration date : 07.08.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: В Румъния е, но звучи познато ;)

Писане  remsist on Пет Авг 07, 2009 8:22 pm

Над 200 хил души са загубили работа в Румъния

Публикуване: 07.08.2009, 09:29


Автор: Спас Стамболски

Заради кризата от септември 2008 г. досега частните компании в Румъния са уволнили 200 000 служители, а държавата е съкратила само 2300 души, или 100 пъти по-малко, се казва в публикация на Аделина Михай в днешния румънски вестник Ziarul Financiar, цитиран от агенция Фокус. Данните са на Националната агенция по заетост в Румъния. Така тежестта на кризата се носи главно, в съотношение от почти 99%, от частния сектор, докато държавата взима заеми, за да изплаща заплатите на служителите си. Освен това в частния сектор не само, че са били извършени съкращения на персонала, но и са намалени заплатите, пише изданието.

„Преструктурирането на държавния сектор засега изчаква, тъй като разполага с източници на финансиране, частните компании обаче нямат друго решение освен да преминат към преструктуриране на персонала, след като са намалили материалните разходи.

От друга страна държавата започна да взима международни заеми, намери всякакви начини, чрез вътрешни подредби, добави още една такса, данък или се отказа от други разходи и запази служителите си", обяснява Адриан Изворану - генерален директор на Съюза на конфедерациите на работодателите в Румъния.

http://money.ibox.bg/news/id_723126619
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите