Положението в Гърция

Страница 2 от 2 Previous  1, 2

Go down

Re: Положението в Гърция

Писане  Весо on Съб Яну 10, 2009 8:13 am"Солидарност с К. Кунева. Свобода за всички арестувани. Всички на улицата, против тероризма на държавата и босовете."

Весо

Брой мнения : 23
Registration date : 31.08.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

още новини за Костадина Кунева

Писане  remsist on Пет Мар 06, 2009 9:13 pm

Солунският университет “Аристотел” дари 3 000 евро на българката Костадина Кунева. Парите бяха внесени по сметката на жената, която преди Коледа беше залята с киселина пред дома си в Атина.
“Университета “Аристотел” продължава да следи битката за възстановяване на здравето на Костадина Кунева след ужасното и неразбираемо нападение срещу нея”, се посочва в съобщение. От висшето учебно заведение смятат на абсолютно наложително откриването, ареста и наказанието на физическите нападатели и поръчителите на престъплението.
http://radio-focus.net/?s=0&do=n223095&PHPSESSID=vsm26abl9jkjasbpo4i3t8f014

“Елевтеротипия”: Костадина Кунева се оказа по-силна от убийците си, които искаха да затворят устата й

Вторник, 17 Февруари 2009г. 23:47ч.
Атина.Костадина Кунева се оказа по-силна от убийците си, които искаха да затворят устата й, въпреки че беше на косъм да загуби живота си, тя не се огъна, пише гръцкият вестник “Елевтеротипия”. Авторките на статията за Кунева под заглавие “Жена-куражлия”, пишат, че българката вярваше и все още вярва в една цел – в едно по-добро, по-справедливо общество, където хората се уважават един друг и в което не съществува експлоатация, натиск, търговия с хора, терор. Имигрантката от България, чистачката, работеща за “Икомет”, майката на 12-годишния Емануел, борбената синдикалистка със смелостта и психическата си сила даде кураж и глас на стотици свои колежки, чистачки, които работят при мизерни условия на труд, коментира вестникът. И допълва: с вярата си Костадина стана причина да бъде разкрита една съвременна търговия с роби, която от години процъфтява в Гърция, но по магически начин никога не се разкрива.
http://abritus.info/index.php?option=com_content&view=article&catid=15%3A2009-01-04-21-46-44&id=384%3A2009-02-17-21-50-26&Itemid=9
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: Положението в Гърция

Писане  remsist on Чет Мар 19, 2009 11:56 am

Нови работнически протести в Гърция: http://www.ekipnews.com/?v=8568
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: Положението в Гърция

Писане  remsist on Сря Юни 17, 2009 6:53 am

Спират разследването за Костадинка в Гърция
Публикувана: Вторник, 16-и Юни 2009, автор: Бойка Атанасова, Атина

КОСТАДИНКА КУНЕВА
Скандален е финалът на разследването на инцидента с българската синдикалистка в Гърция Костадинка Кунева, която бе залята с киселина на 22 декември миналата година.

То приключи и отива в архива, тъй като извършителите не са заловени. Адвокатите на жертвата Костас Пападакис и Дафни Ваяну ще внесат меморандум, отбелязващ пропуските на разследването, с настояване то да продължи. Според тях не са извършени необходимите действия за залавяне на заподозрените.

Адвокатите смятат, че в анкетата има елементарни пропуски, които, ако бъдат изяснени дори сега, въпреки недопустимото закъснение, биха могли да помогнат за разрешаване на случая.

Преди време прокурорът от Първоинстанционния съд Елени Реку върна преписката по случая, като посочи, че полицията не е разпитала очевидци на станалото, нито хора от професионалната среда. Поискала е да се направят нови лабораторни изследвания и случаят да не се закрива, докато пострадалата не бъде разпитана.

Кунева успя най-после да даде и показания за извършеното над нея нападение. Българската синдикалистка още не е в състояние да говори добре и показанията й са били писмени. Според нея във въпросната вечер са я доближили двама мъже, когато е влизала в дома си в Атина, и без да й кажат нищо, са отворили устата й и насилствено са налели в гърлото й витриол. Костадинка си спомня доста подробности от нощта на нападението и може да насочи разследването. Убедена е, че повод за извършеното над нея е синдикалната й дейност. Залятата с киселина българка продължава да преживява кошмарни часове без зрение и глас със сериозни поражения на жизненоважни органи. Преди месец гръцката държава дари жилище в Атина на семейството на пострадалата.

Кунева стана повод да се разкрие едно съвременно робство, процъфтяващо от години в Гърция, но прикривано и премълчавано досега. Съдбата й изведе на улицата хора от всички краища на Гърция, за да скандират: "Константина, не си сама!"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=156043
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Митинг на 2 юли в подкрепа на Костадина Кунева за откриване на нападателите й

Писане  remsist on Пет Юли 03, 2009 11:01 am

„Елевтеротипия”: Митинг в подкрепа на Костадина Кунева за откриване на нападателите й

03 юли 2009 | 09:51 | Агенция "Фокус"Атина. Протестен митинг и шествие към парламента се състояха в Атина в знак на подкрепа към българката Костадина Кунева, залята с киселина през декември 2008 г. пред дома си в Атина, съобщи гръцкият вестник „Елевтеротипия”. Митингът беше организиран от Съюза на чистачките и домашния персонал в област Атика, чийто секретар беше Кунева. В него участваха представители на 90 сдружения, на движения за правата на човека и имигранти. Основните им искания бяха случаят на българката да не бъде препратен към архивите, а да бъдат открити извършителите на нападението срещу нея, както и да се сложи край на робския труд в държавния и частен сектор и да се осигури стабилна работа на гръцките граждани и на имигрантите. За 9 юли е планиран нов антирасистки митинг, който ще започне от централния площад Омония.

http://www.focus-news.net/?id=n1215004
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: Положението в Гърция

Писане  remsist on Сря Юли 08, 2009 10:23 am

Сблъсъци избухнаха на проимигрантски протест в Атина

Гръцки полицаи използваха сълзотворен газ и заслепяващи гранати срещу участниците в проимигрантски протест вчера в центъра на Атина, където избухнаха сблъсъци, предаде Асошиейтед прес.

Над 3000 души участваха в демонстрациите в Атина и Солун в знак на протест срещу плановете на правителството да затегне мерките за борба с нелегалната имиграция. Тези мерки включват увеличаване на срока за задържане на нелегални имигранти от три месеца на една година.

Освен това правителството обмисля да създаде центрове за задържане в бивши военни бази в Гърция, посочва АП.

http://world.actualno.com/news_249807.html
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: Положението в Гърция

Писане  БССР on Чет Окт 15, 2009 7:40 pm

СИРИЗА заема 10 места в гръцкия парламент cheers

ПАСОК печели изборите в Гърция и мнозинството в парламента според екзит пола (ОБЗОР)
04.10.2009 20:35 focus-news.net

Атина.Гръцката социалистическа партия ПАСОК е големият победител на днешните избори за парламент в Гърция, както сочат резултатите от екзит половете. Както се очакваше, социалистите успяха да стигнат до властта, след повече от пет години управление на Нова демокрация. Макар все още да няма официални резултати, данните от екзит половете дават сигурно парламентарно мнозинство на ПАСОК (между 151 и 159 депутати). Дистанцията между двата основни опонента показва, че ПАСОК е успяла да увеличи преднината пред управляващата Нова демокрация на близо 10%.
Резултатите са, както следва: ПАСОК – между 41-44%, Нова демокрация - 34,3 - 37,3%, Комунистическата партия ККЕ - 7,3-8,3%, Коалицията на радикалната левица „Сириза” - 3,9-4,9%, Националистическата формация ЛАОС - 5–6% и партията на еколозите – 2-3%, която вероятно не успява да прескочи трипроцентната бариера за влизане в парламента. Тези резултати означават, че следващият парламент в Гърция ще бъде вероятно петпартиен. Според екзит пола местата в парламента се разпределят по следния начин: ПАСОК – 151-159 места, Нова демокрация – 94-100 места, ККЕ - 20-22, „Сириза” - 11-13 и ЛАОС - 14-16 места.
Това сочат данните от един екзит пол, проведен от пет социологически агенции - G??, ?pinion, ?lco, ??RC, ?etron ?nalysis и ?R?- R?SS, които бяха излъчени от телевизиите ЕРТ, „Мега”, „Антена”, „Алфа” и „Алтер” веднага след края на изборния ден. Допитването до гласоподавателите за техния вот се е провело сред 12 000 души на 150-180 места.
Два самостоятелни екзит пола са провели Public Issue по поръчка на радио „Скай” и „Капа рисърч” по поръчка на вестник „Вима” и интернет сайта Нюз ин. Макар и с известни вариации, резултатите и от тези паралелни допитвания дават убедителна преднина за ПАСОК, но според Public Issue постигането на мнозинство в парламента е под въпрос.
Според данните на Public Issue резултатът на ПАСОК е между 39,5% и 42,5%, което й осигурява между 149 до 152 места в парламента. Резултатите на останалите партии са, както следва: Нова демокрация - 34%-37%, Комунистическата партия ККЕ - 7%-9%, Националистическата формация ЛАОС 6%-7%, Коалицията на радикалната левица „Сириза” - 3,5%-5,5% и партията на еколозите - 2,5%-3,5%.
Резултатите от екзит пола, проведен от „Капа рисърч” са следните: ПАСОК - 42,5%, Нова демокрация - 36,4%, Комунистическата партия ККЕ – 7,9%, Коалицията на радикалната левица „Сириза” - 3,7%, Националистическата формация ЛАОС – 5,3%, партията на еколозите - 2,7%. Според тези резултати ПАСОК успява да си осигури самостоятелно мнозинство, тъй като получава 155 депутати в 300-местния парламент. Останалите места в парламента се разпределят по следния начин: ПАСОК – 155 места, НД – 99 места, ККЕ - 22 места, ЛАОС - 14 места и „Сириза” – 10 места.
На днешните парламентарни избори право на глас имаха 9 835 007 души в Гърция, които имаха възможност да избират между 23 партии и близо 4 000 кандидати за депутати.
avatar
БССР

Брой мнения : 31
Registration date : 13.10.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Положението в Гърция

Писане  remsist on Съб Дек 26, 2009 5:18 pm

ФАБ са пуснали във видео-портала си много добро видео от демонстрацията на... КОЕ и СИРИЗА

avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: Положението в Гърция

Писане  asd on Чет Мар 04, 2010 1:45 pm

Гръцкото финансово министерство беше блокирано от разгневени протестиращи. Те са педставители на крайнолявата гръцка групировка, която се обявивя против новите мерки на правителството в Атина за овладяване на бюджетния дефицит на страната.


Новите мерки на гръцкото правителство за затягане на коланите предизвика нови протестни действия в столицата на южната ни съседка. Стотици комунисти от крайнолявата гръцка групировка блокираха финансовото министерство и изложиха банер, който призовава гърците да „се вдигнат” и да отхвърлят драконовските мерки за ограничаване на дълга и бюджетния дефицит на страната.

Някои от събралите се около 300 протестиращи са попречили на служителите на министерството да стигнат до работните си места, предава АФП. В сряда гръцкото правителство обяви нови мерки, с които се надява да намали бюджетния дефицит с между 4 и 5,5 милиарда евро. Целта на мярката е да убеди европейските партньори на страната, както и пазарите, в способността й да се справи с дълговата криза.

Гръцкият заместник външен министър Димитрис Друцас призова днес Германия и нейните европейски партньори да изпратят ясно послание на увереност в Атина към финансовите пазари, което да позволи на Гърция да взима по-евтини заеми, предаде Ройтерс.

Гърция не се нуждае от директна финансова подкрепа от други европейски страни, подчерта Друцас.
„Това, от което се нуждаем, е да получим от европейските партньори и от важен партньор като Германия изричен и ясен сигнал към международните финансови пазари, че Гърция и гръцкото правителство имат тяхното доверие”, каза Друцас.

Гърция трябва да вземе заем или да рефинансира около 53 млрд. евро тази година, но цените на заема ще са много високи заради липсата на доверие в усилията на правителството да овладее огромния бюджетен дефицит.

http://www.bpost.bg/story-read-22049.php

asd

Брой мнения : 214
Registration date : 07.08.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Положението в Гърция

Писане  asd on Чет Мар 04, 2010 3:07 pm

Синдикатите в Гърция отговарят с протести и стачки на допълнителните икономически мерки на правителството, съобщи гръцкото радио „Скай”. Двата най-големи синдиката - Общата конфедерация на труда в Гърция (ГСЕЕ)и Федерацията на държавните служители (АДЕДИ)обмислят обща стачка на 11 март, а утре организират стачка от 12 часа до края на работното време, както и митинг пред парламента. От ПАМЕ също призовават за обща стачка и митинг пред парламента утре. Сградата на министерството на финансите остава окупирана от сутринта от членове на ПАМЕ, които пречат на служителите да отидат на работа.
Държавните болници в Атина и Пирея ще обслужват само спешни случаи на 5 март заради 24-часова стачка, а в провинцията болниците ще работят с минимален персонал между 10 и 14 часа. Учителите и университетските преподаватели също обявиха, че утре ще бъдат в 24–часова стачка.

asd

Брой мнения : 214
Registration date : 07.08.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Положението в Гърция

Писане  Working Class on Пет Май 21, 2010 2:06 pm

avatar
Working Class

Брой мнения : 96
Registration date : 13.09.2009
Age : 25
Местожителство : Народна Република България

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: Положението в Гърция

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 2 от 2 Previous  1, 2

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите