V. МЕЖДУНАРОДЕН СИМПОЗИУМ ЕЙУП БАШ

Go down

V. МЕЖДУНАРОДЕН СИМПОЗИУМ ЕЙУП БАШ

Писане  Zafer91_Pobeda on Чет Апр 17, 2014 1:37 pmПряко предаване от 5-тия Международен Симпозиум Срещу Империалистическата Агресия, който започна вчера в кв. "Гаази".

Може да следите преките предавания от тук:

http://www.ustream.tv/channel/sempozyum2014
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя http://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: V. МЕЖДУНАРОДЕН СИМПОЗИУМ ЕЙУП БАШ

Писане  Zafer91_Pobeda on Пет Апр 18, 2014 9:52 am


ОБИКОЛКА НА ИСТАНБУЛ И МАНИФЕСТАЦИЯ ПРЕДИ СИМПОЗИУМА

На 14 и 15 Април 2014г. 30 от чуждестранните участници в симпозиума, проведоха обиколка на знакови места свързани с историята на революционното движение в Турция. На 14 Април участниците в обиколката се събраха в кв."Гаази", като първата спирка от обиколката им бяха гробовете на Ейуп Баш и Дурсун Караташ. Тук на гостите бяха запознати с биографиите на двамата революционери и техния принос към международното революционно движение. След това гостите отдоха пред затвор "Байрампаша", тук им разказани съпротивата на полит. затворниците срещу затворите от тип "F" и клането извършено на 19 Декември 2000г. По време на разказа някои от присъстващите трудно въздържаха емоциите си. След това делегатите отидоха пред жилищният блок, в който по време на героичната съпротива в нощта на 16 срешу 17 Април 1992 г. на 11-те бойци и водачи на Революционна Левица(Devrimci Sol)на последния етаж на блока биват обсадени Сабахат Караташ и двама нейни другари. Тук те поднесоха каранфили и почетоха е едноминутно мълчание всички загинали революционери. Освен разказите за събитията случили се на спирките на обиколката, гостите също задаваха въпроси за историята на революционното движение, като по време на пътя и на местата, които бяха посетени с тях бяха дискутирани най-важните моменти от историята на Революционното Движение. След кв."Чифтехавузлар" делагтите отидоха в кв."Гюлсую" на лобното място на Хасан Ферит Гедик. Тук на гостите бе разказана борбата срещу деграцията водена от Народен Фронт. От тук участниците в обиколката потеглиха за кв."Армутлу" и посетиха дома на дядото на Хасан Ферит, като след това бе изнесена и кратка презентация за дейността на Инженерите-Архитектите на Народа.

На 15 Април чуждестанната делегация посети парка "Гези", тук им бе разказано въстанието. След това бе посетен културният център и магазин на работниците от завод "Казова". След това делегатите отидоха в кв."Окмейданъ", тук те се включиха във възпоменателна акция в памет на Беркин Елван, която се състоя на мястото където той бе прострелян на 16 Юни 2013г. по време на акцията бе разпънат транспарант с надпис: "БЕРКИН ЕЛВАН Е БЕЗСМЪРТЕН!", след като делегатите поднесоха каранфили на мястото те се отправиха към Кутурен Център "Идил" и офиса на "Революционна Младеж". След това делегатите се върнаха в кв."Гаази". В 18.00 часа всички чуждестранни делегати(около 60 души) рповедоха шествие начело, на което бе разпънат транспарант с надпис: "ДА ЖИВЕЕ ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗМЪТ!". По време на шествието участниците скандираха лозунги срещу империализмаи фашизма на своите родни езици. Гостите от България скандираха "Америка Махай Се Тази Страна Е Наша!"("Аmerika Defol Bu Vatan Bizim!") шествието приключи при парка "Бюук Гаази" където гостите проследиха последните приготовления преди започването на симпозиума.

Галерия:

http://www.halkinsesi.tv/index.php/haberler/15738-sempozyum-oencesi-delegasyon-ile-politik-gezi-ve-eylem.html
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя http://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите