Расизмът и фашизмът в Италия

Go down

Расизмът и фашизмът в Италия

Писане  John_Wayne_WasA_Nazi on Чет Сеп 09, 2010 8:27 am

Престъпната атака спрямо раотещите имигранти в Росарно, в италиянскя Окръг Калабриа, е известен на цяла Европа.
Това доказва нещо, което ние твърдим от месеци – а именно, че Италия е бойното поле на една расистка и фашистка война, която европейската буржоазия води срещу имигрантите. Италиянската Държава дави тези хора в средиземно море като потопява лодките им. Държавата също организира и подпомага политически и икономически в много градове фашистки и расистки организации, които имат представители в буржоазните институции и които са извършвали нападения срещу имигранти, хомосексуалисти, работници, леви активисти и т.н. и, които работят заедно с криминални организации точно както в Росарно. Това са криминалните огранизации, които убиха шестима африканци в Кастел Волтурно през септември 2009та, убити от гангстери с униформи Карабиниери(?).
И така докато италия е бойното поле на тази буржоазна война, Италия също става бойно поле и за съпротивата от хората и от комунистите.
През януари 2009та, в Рим, 10 000 имигранти излязоха на протест заедно със още над 100 000 души в подкрепа на палестинците в Газа, които са атакувани от ционистите. Това беше само една от многото демонстрации, които левите, анти-империалитите, анти-фашистите успяха да организират без помощта на големите социал-демократически партии.
През юли 2009та антифашистки и андирасистки митинг започнал от Националния Събор на Асоциациата на Солидарността протестира срещу расисткия и фашисткия „патрул” в Масса (Тускания), и срещу расисткия и фашисткия „Пакет за Сигурността”, законите оповестени от шайката на Берлускони, които обявиха война на имигрантите. Другарите ни бяха нападнати от полицията и от фашисти и трима от тях бяха арестувани. Сред арестуваните бе Александро делла Малва, секретар на CARC Party Tuscan Federation, и член на Националната Дирекция на CARC. Арестуваните бяха освободени след дълга борба на хората, които го подрепяха включително протести пред полицейското управление, блокади около гарите в Масса и Неапол. Министърът Марони, член на расистката Lega Nord, беше принуден да промени мерките, които целяха създаването на анти-имигрантски патрул.
На 11ти Октомври 2009та година, в Пистоя, Тускания, 20тина души, които имаха среща с цел организирането на антирасистки и антифашистки мероприятия, бяха задържани от полицията и прекараха цяла нощ в ареста заради измисленото обвинение, че са организирали атака срещу намиращи се наблизо фашисти. Трима от тях бяха задържани за повече от една нощ и един от тях Александро делла Малва, е все още в ареста без право да комуникира с външния свят, и най-вече с хората от неговата партия. Много протести и други инициативи от солидарност се състояха от тогава, включвайки хиляди хора, роднини, приятели и другари, припомняйки ни образа на солидарност към политическите затворници, който видяхме например в Турция.
На 16ти октомври в Рим се състоя друг голям митинг срещу расизма и фашизма, ня която присъстваха около 10 хиляди души. И този митинг беше организиран самостоятелно от левите, антирасистки, антифашистки, анти-империалистически сили.
Ние молим антирасистите, анти-империалистите и комунистите по цял свят да наблюдават внимателно това, което буржоазната власт тества в момента в Италия, а именно – опитите им да популяризират анти-революционните идеи сред хората. Освен това искаме вашата подкрепа в съпротивата на хората срещу тези опити, водена от антифашистите и комунистите – съпротива срещу това, което ние наричаме „опити за фашизъм” от страна на буржоазната власт.
Другарите от ATIK вече изразиха позицията си относно случващото се в Росарно.
Това беше важно, защото те откликнаха на призивите ни, които изпратихме през лятото към антифашисткото и комунистическото движение, най-вече в Европа, да следи внимателно и войната срещу имигрантите и съпротивата срещу нея. Това е една своеобразна война, част от продължителната война на хората срещу отделните империалистически закони в империалистическите държави.
avatar
John_Wayne_WasA_Nazi

Брой мнения : 18
Registration date : 04.11.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите