Положението в Турция

Страница 5 от 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Go down

Re: Положението в Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Нед Фев 09, 2014 4:19 pm


СТОТИЦИ НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЦЕНЗУРАТАВчера вечерта бул."Истиклял" отново стана арена на ожесточени престрелки между фашистката полиция и стотици протестиращи срещу приетия в четвъртък закон за тотална цензура в интернет на всякакъв вид информация "оронваща" (!) престижа на властта. Въпреки жестоките репресии на властта спрямо участниците протестите от месец юни до сега, стотици се събраха на сборния пункт на протеста и се отправиха към площад "Таксим". Но в 18:30 часа фашистката полиция препречи пътя на шествието в района на Френското консулство разположено на бул."Истиклял".
В отговор на отровния газ, водните оръдия, гумените куршуми и палките на фашизма към полицейския кордон полетяха павета, молотов и фойерверки.

Ала въпреки цялата си "мощ" това не спря към протеста да се присъединят и нови групи граждани, като така числеността на събралите достигна няколко хиляди.

19:10 часа
Виждайки, че събралите се увеличават буквално със всяка изминала минута полицаите-убийци на АКР нападнаха за втори път събралите като ги подложиха на обстрел със всички възможни средства, с които разполагат, народът отново и отговори с павета, като за да препречи пътя на водните оръдия(ТОМА) бяха издигнати барикади, които в последствие бяха и запалени.

19:25 часа
Но, дори това фашистко нападение не успя да разпръсне хилядите протестиращи.
Всички улички излизащи на бул."Истиклял" са пълни с протестиращи, в района на "Талимхане" полицията отново направи безуспешен опит да ги разпръсне, но за нейно нещастие отново бе посрещната с камъни и пиробатерии.

19:40 часа
Полицията отново започна да стреля с "гумени" патрони по протестиращите, в тези минути имаше много ранени.

20:15 часа на улица "Мис" трима души биват ранени от стрелбата на полицията, засега се знае името на един от тях Мурат Бойраз

20:16 часа пристигат линейки за отнесат ранените, но входът на улица "Мис" и съседните "Буюкпармаккапъ" и "Съраселвилер" за завардени от полицията


20:19 часа една от извиканите линейки все пак успява да отведе един тежко ранен човек.


20:24 часа идват съобщения за множество ранени, сред които и едно 6 месечно бебе, то е било отровено от газовете използвани от фашистката полицията, останалите ранени също са отведени в болници за лечение.

20:29 часа
Две фадроми влизат в бул."Истиклял" и разрушават барикадите издигнати от протестиращите.


20:30 часа
Жителите на пасажа "Джихангир" започнаха да удрят по посуда в знак на протест срещу насилието, което полицията упражнява срещу демонстрантите.


20:32 часа
В района на Германската болница, демонстрантите издигнаха барикада висока колкото 2-етажна сграда, в памет на Али Исмаил Коркмаз, те я нарекоха на негово име, изписвайки името му на "фасадата" и.


20:50 часа
Ожесточени сблъсък между полицията и протестиращите, като тук той е почти лице в лице. Полицията непрекъснато обстрелва барикадата с гумени патрони, гранати, насочва водни оръдия към нея. А народът и отвръща с камъни и пиробатейри, но всички нейни опити да я разруши са безуспешни и се оттегля.
20:55 часа
Морално сриващата се полиция, излива гнева си върху мирните граждани намиращи се в кафене "Асмин" на ул."Аднан", като хвърля вътре газови граната. Много от посетителите не успяват да напуснат заведението и някои от тях припадат.


20:57 часа
На ул."Съраселвилер" журналист бива ранен в крака от граната.21:02 часа
Голям отряд полицаи придружени от водни оръдия се насочват към барикада "Али Исмаил Коркмаз", във своя лудешки ход полицаите изстрелват почти непрекъснато газови гранати. Народът им отговаря с камъни и започва да се оттегля към района на "Джихангир"
21:19 часа
Жени, които са се подслонили на входа на сградата на партия SYKP, биват нападнати от полицията, като озверената полицията(башибозук) започва да налага жените и влачейки ги се опитва да ги задържи, но с намесата на жителите на околните сгради и пристигането на още протестиращи, полицията е принудена да се оттегли.21:55 часа
Група протестиращи играят хоро на пл."Галатасарай",полицията ги предупреждава да се разпръснат, но те продължават да танцуват, при което реакцията на полицията не закъснаява. Водното оръдие бива насочено право към протестиращите започва стрелба с гумени патрони,демонстрантите застават на пътя му, като в същото време хвърлят павета по полицията. Полицаите на свой ред се опитват да задържат стоящите рпед оръдието протестиращи, но усилията им остават без успех. Полицията е принудена да бяга.


21:58 часа
Престрелки в района на "Джихангир", тук протестиращите се разпръсват по малките улички после отново се събират на групи и отвръшат на полицията с камъни.

22:35 часа
В "Джихангир" групите протестиращи се оттеглят до по вътрешните улици на квартала и вземат решение да прекратят акцията, като започват да се разотиват на групи.

22:40 часа
В района на гимназия "Галатасарай" множество отделни групи продължават да се бият с полицията.


СНИМКИ:


*Изоставен полицейски автомобил в района на "Джихангир".


*Хора опитващи се да напуснат бар "Асмин", в който снощи полицията хвърли газови гранати.

Галерии

http://halkinsesi.tv/index.php/haberler/14160-taksimde-polis-saldrs.html

http://etha.com.tr/Haber/2014/02/08/guncel/sansure-karsi-yuruyenlere-polis-barikati/

http://etha.com.tr/ph/gallery/internet-sansurune-kars-taksimde-catsma/avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя http://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Положението в Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Чет Фев 20, 2014 9:00 am


ПОЛИЦИЯТА В АНКАРА ПОЛУЧИ НЕОГРАНИЧЕНИ ПРАВОМОЩИЯ


Поредна репресивна мярка на властта в Турция.

Полицията в Анкара получи правото да спира за проверка, претърсва и задържа абсолютно всеки, за който сметне, че е "съмнителен". Освен придвижващите се пеша граждани, полицаите получиха правото да претърсват и автомобили. На "проверка" ще подлежат не само жителите на столицата, но и всички лица спрени на територията на районните управления в Анкара.
Въпросните правомощия станаха факт след като Столичната дирекция по сигурността даде предложение в 10. Специализиран наказателен съд в Анкара.
Най-засилени "проверки" ще се извършват в районите: Чанкая(Çankaya), Алтъндаа(Altındağ), Кечийорен(Keçiören), Мамак(Mamak), Йенимахалле(Yenimahalle), Пурсуклар(Pursuklar).
Новите правомощия ще са в сила от 27 февруари 2014.
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя http://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Положението в Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Чет Мар 13, 2014 6:09 pm

16-ГОДИШНО ДЕТЕ ПОСТРАДА ПРИ ПРОТЕСТИТЕ СНОЩИ16-годишно дете продаващо пилав(варен ориз) на бул."Истиклял" снощи е било ранено с газова граната при полицейското нападение срещу десетките хиляди протестиращи, които вчера вечерта се опитаха да стигнат до пл."Таксим". Според очевидци полицаите са се прицелили в детето с инициали Х.А, като то е било улучено в главата. Все още няма подробности относно състоянието на пострадалото дете.

Тези дни се появи и снимка на младежа, той е настанен за лечение в Болница "Елтфал" в район "Шишли", и тъй като няма семейство бе отправен призив желаещите да отидат при него и да му бъдат придружители по време на болничния му престойПоследната промяна е направена от Zafer91_Pobeda на Нед Мар 16, 2014 10:39 am; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя http://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Положението в Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Чет Мар 13, 2014 6:24 pm

НАПАДЕНИЕ СРЕЩУ ВЪЗПОМЕНАТЕЛНАТА АКЦИЯ ЗА БЕРКИН В ПАРИЖ
ДОБАВЕНО ВИДЕО

Френската полиция вчера вечерта е нападнала мирната демонстрация пред турското посолство, организирана в памет на Беркин Елван. Организираната от платформата "Солидарност с Таксим" акция още в самото начало е била нападната от френската полиция с газ и палки, в отговор на полицията протестиращите са хвърляли павета и са преобърнали кошчета за боклук. При оказаната съпротива от страна на протестиращите полицията е била принудена да се оттегли. При стълкновението е бил счупен носът на младеж член на организацията "Young Struggle", а е една жена е припаднала от газа. След като полицията се е оттеглила акцията е продължила с прочитане на изявление, в което от платформата са заявили следното;" Ще продължим да се борим срещу фашизма! Фашизмът е престъпление срещу човечеството! Убиецът на Беркин Елван е фашистката власт на АКР!

След приключване на акцията членове на MLKP са разпръснали листовки в памет на Беркин Елван в близката метро станция. Освен МЛКП, акцията е била подкрепена от АCTIT,YS, SKB, Partizan, FUAF, Народен Фронт, сп."Оdak"("Цел") i Devrimci Proleter(Революционен Пролетарий).
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя http://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Положението в Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Чет Май 01, 2014 5:57 amПОСЛЕДНИ НОВИНИ ОТ ИСТАНБУЛ

07.00 В "Шишли" работниците от Грейф, Фениш, Казова и Каршъ започнаха да се събират пред сграда на DISK, разпъвайки транспарант: "СЪПРОТИВЛЯВАЩИТЕ СЕ РАБОТНИЦИ ЩЕ ПОБЕДЯТ!". В същото време полицията затвори бул. Буюкдере в съседния район Меджидиекьой.

07:18 Полицията отправи анонс към започналите се да се събират в Бешикташ със следния текс:"Мястото за 1 май е Йепикапъ. Множеството е отговорило скандирайки: "1 МАЙ НА ТАКСИМ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕН!".

7:22 Полицията пречи на журналистите да отразяват събитията. Опитващите се да се придвижват от Меджидиекьой към Шишли журналисти бяха спрени от полицията.

7:33 Полицаи от отряда за борба с "безредиците" се е опитала да разпръсне събралите се в Бешикташ биейки ги с палки, един човек е бил задържан.

7:38 Трудещите се продължават да се събират пред сградата на DISK в Шишли. Председателите на организаците в организационния комитет за провеждане на 1 май пристигнаха пред сгадата на синдиката при събралите се работници. Множеството пее 1-во Майския Марш и скандира: Навсякъде е Таксим, Навсякъде е Съпротива, На 1 Май сме на Таксим, Да живее братстовото на народите.

7:40 Полицията се опитва да изтегли с влекачи два автобуса с членове на CHP. Хората са слезли от тях и са започнали седяща стачка в знак на протест срещу безцеремонното поведение на полицията.

7:50 Шествие на жители на кв. Окмейданъ събрали се в района на кафене "Анадол" в квартала е било нападнато от полицията с гумени патрони и газ.

08.00 Мостът Ункапанъ е бил затворен за движение.

08.05 3-ма членове на CHP, които по-рано са били задържани са били освободени.

08.20 Полицията е спряла група граждани в Бешикташ и им е казала:"тук не е място за събрания, отидете в Йеникапъ.

08.27 В 9:30 председателят на DISK Каани Беко ще произнесе реч пред сградата на синдиката след, което събралите се ще се насочат към Таксим.

Източник: http://www.etha.com.tr

Галерия от Истанбул:

http://www.cnnturk.com/fotogaleri/turkiye/istanbuldan-1-mayis-manzaralari?page=1


avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя http://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Положението в Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Чет Май 01, 2014 6:10 am

08:30 Цивилните полицаи с раници, привлякоха вниманието на минувачите.
В същото време полциията обсади района около сградата на DISK.

08:33 Престрелката в Окмейданъ продъжлава тружениците се отбраняват с пиробатериии молотов срещу фапистката полиция!

08:33 Феновете на ФК Бешикташ от група "Чаршъ" пристигна в Бешикташ скандирайки Навсякъде е Таксим, Навсякъде е Съпротива


08:34 Изходът на Моста "Боазичи"(Босфорският Мост)от към Бешикташ бе затворен за движение.

08:40 Журналисите искащи да влязат на пл Таксим са били спрени от полцията в района на Одакуле. ПОлицаите им са казали, че могат да влязат само с разрешение от областната управа и, че жълтите им карти на журналисти не важат!

08:46 Таксим е под полицейска блокада. Пространстовото около паметника в центъра на площада и самият площад са оградени с метални заграждения. Каракьой също е под полицейска окупация. По всички улици водещи към бул Истиклял са поставени метални огради, които са охранявани от полиция.
08:49 Депутатите от HDP са се събрали пред партийния офис в Pangalti, като от тук те ще се отправят към Таксим.avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя http://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Положението в Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Чет Май 01, 2014 6:18 am

08:55 ПОлицията е нападнала събралите се в Бешикташ с газ ио гумени патрони, атаката все още продължава.

09:00 Феминистките пристгнаха пред сгрдата на DISK с транспарант "Отсави домакинската работа, светът да спре!" също така те скандираха : "Да живее женската солидарност!" , "Да живее класовата солодарност!"

Членовете на Enerji-Sen пристигнаха на мястото скнадирайки : "Въпреки всичко Синдикат, въпреки всичко DISK.
Членовете на ESP, SDP, HDP и синдикатите в състава на DISK, които са успели да преминат през полицейските блокади продължават да прииждат към сградата на синдиката.

09:10 Членовете на учителския синдкат Egitim-Sen са затворили пътя за движени в района на Caglayan и са се отправили към Таксим.
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя http://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Положението в Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Чет Май 01, 2014 6:31 am

09:14 След нападението в Бешикташ тружениците се оттеглиха до търговската улица в кваратала.

09:15 Представители на HDP с маршове на уста се отправиха към сградата на DISK.

09:20 Членове на синдиката на Металурзите Birlesik Metal-Is намиращи се в азиатската част на града са се насочили към Босфорския Мост.

09:22 Група граждани са се отправили по шосе E-5 в района на Меджидиекьой към Шишли скандирайки Навсякъде е Таксим, Навсякъде е Съпротива!, Това е само началото, борбата продължава!.

avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя http://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Положението в Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Чет Май 01, 2014 6:40 am

09:29 Продължава престрелаката в ОКмейданъ, полицията непрекъснато изтрелва гранати и гумени патрони.

09:33 Полцията нападна членовете на учителския синдкат отправили се по шосе Е-5 към Шишли с водни оръдия и газови гранати, групата се е оттеглила към района на Меджидиекьой

ТАЗИ ГОДИНА В ИСТАНБУЛ СА СТРУПАНИ 39 ХИЛЯДИ ПОЛИЦАИ И 50 ВОДНИ ОРЪДИЯ
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя http://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Положението в Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Чет Май 01, 2014 6:41 am

avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя http://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Положението в Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Чет Май 01, 2014 6:52 am

HALKISESI.TV : По наша информация в момента има престрелка пред Индустриалния Техникум в Шишли.

09.00 Сред събралите се пред сградата на DISK има и членове на Народен Фронт.

09:14 Членовете на Народен Фронт се подготвят да щурмуват полицейската блокада в Шишли препрчила пътя към Таксим.

09:39 От към бул. "Абиде-иХюррийет(Паметник на Свободата) в Шишли близо до сградата на DISК се чуват скандирания:"Името на надеждата е DHKP-C!".

avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя http://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Положението в Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Чет Май 01, 2014 6:55 am

09:49 Член на Народен Фронт е бил улучен с гумен патрон в окото при престрелката в Окмейданъ.

В същото време членове на ESP в района на Caglayan са били нападнати от полицията, като множеството е отговорило с камъни.

09:50 Членове и симпатизанти на Народен Фронт пристигнали от цял Истанбул пред сградата на DISK се подготвят за започващото шествие.

avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя http://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Положението в Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Чет Май 01, 2014 7:02 am

Ранена при престрелката в Окмейданъ, за която ви съобщихме

avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя http://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Положението в Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Чет Май 01, 2014 7:04 am

09:58 Събралите се около 100 души привърженици на Народен Фронт се отправи към Таксим от сградата на DISK
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя http://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Положението в Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Чет Май 01, 2014 7:12 am

9:59 Мюслумани Анти-Капиталисти са се насочили към Таксим от района на джамия "Михримах" в кв. Edirnekapi. Те са разпънали транспаранти: "Обединение, Солидарност, Борба!", "Работниците Умират, Капиталът Расте!", "Срещу глобалния Капитализъм, Глобална Интифада!" и "Минималната заплата е робство, край на робския строй!"

10:00 Членовете на CHD(Дружество на Прогресивните Юристи) са пристигнали пред сградата на DISK, скандирайки: "CHD НЕ МЛЪКНА, НЕ ЩЕ И ЗАМЪЛЧИ!".
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя http://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Положението в Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Чет Май 01, 2014 7:14 am

10:03 Полицейско нападение в района на болница в кв."Меджидиекьой"

10:06 Членове на Народен Фронт облечени с тениски върху, които са изобразени Мехмет Акиф Далджъ и Беркин Елван се сражават с полицията в района на Таксим.


avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя http://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Положението в Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Чет Май 01, 2014 7:18 am

10:15 Ожесточени престрелки в района на болницата в Окмейданъ и стадион Али Сами Йени( Ali Sami Yeni) в Шишли.
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя http://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Положението в Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Чет Май 01, 2014 7:20 am

avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя http://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Положението в Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Чет Май 01, 2014 7:21 am

avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя http://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Положението в Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Чет Май 01, 2014 7:23 amШишли
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя http://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Положението в Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Чет Май 01, 2014 7:30 am

10:17 Престрелките между полицията и членове на ESP и SDP в района на Caglayan продължават.

10:20 феновете от Чаршъ, стигнаха до квартал Бешикташ, но отново бяха нападнати от полицията и бяха принудени да се оттеглят в улиците на кварталната чаршия.

10:24 Ожесточени престрелки в районите на : Чаршията на Бешикташ, Болницата на ОКмейданъ, Окмедйданъ кафе Анадол.
Снимки
http://etha.com.tr/Haber/2014/05/01/emek/emekciler-toplaniyor/
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя http://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Положението в Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Чет Май 01, 2014 7:32 am

avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя http://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Положението в Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Чет Май 01, 2014 7:35 am
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя http://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Положението в Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Чет Май 01, 2014 7:39 am

10:23 В 11.00 Часа събралите се пред сградата на DISK в Шишли ще се отправят към Таксим.

10:25 Несъгласни със забавянето на шествието членовете на Народен Фронт се сражават с полицията атакувайки я от две страни.avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя http://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Положението в Турция

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 5 от 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите