Корейската народна армия

Страница 2 от 2 Previous  1, 2

Go down

Re: Корейската народна армия

Писане  remsist on Сря Май 27, 2009 5:46 pm

КНДР заплаши, че ще напада южнокорейски и американски кораби
27.05.2009 18:12
Северна Корея обяви, че вече не се смята за обвързана с примирието от 1953 г., с което бе сложен край на Корейската войнаСТАТИЯразмер на шрифта:
Южнокорейски военни наблюдават границата с КНДР
Северна Корея заплаши, че ще предприеме военни действия срещу южнокорейски и американски бойни кораби, ако навлязат във водите край оспорваната морска граница с Южна Корея, съобщи севернокорейският Комитет за мирното обединение на родината (КМОР).

КНДР реагира гневно на решението на Сеул да се присъедини към Инициативата за сигурност срещу разпространението на оръжия за масово унищожение, която позволява на държавите участнички да претърсват корабите, пътуващи за Северна Корея и да конфискуват товари, които могат да се използват за производство на ядрени оръжия или ракети.

Северна Корея определи решението на южната си съседка като равносилно на обявяване на война и обяви, че вече не се смята за обвързана с примирието от 1953 г., с което бе сложен край на Корейската война.

След като южнокорейските марионетки се оказаха толкова безочливи, че да се включат в този рекет и да се осмелят да обявят война на своите сънародници, Северна Корея "е длъжна да вземе решителни мерки", обяви КМОР в изявление, разпространено от севернокорейските медии.Сеул взе това решение в момент, когато "нивото на военната конфронтация се изостря и съществува постоянна заплаха от военен конфликт", се казва още в изявлението.

Южнокорейските въоръжени сили заявиха, че са готови да "реагират твърдо" на всяка провокация от страна на Пхенян.

Те трябва да имат предвид, че КНДР притежава изключителна военна мощ и свой собствен метод за нападение, с който може да завладее с един удар всяка цел в околността, или, ако се наложи, да удари САЩ, преди да успеят да се подготвят, се казва още в изявлението на Пхенян.

Морската граница отдавна е източник на напрежение между двете Кореи. Тя е прокарана едностранно от ООН в края на интензивната фаза на Корейската война през 1953 г.

Примирието между двете корейски държави от 1953 г. и последвалите го военни споразумения ги задължават да се въздържат от военни действия, но не уреждат статута на водите край Западния бряг на Корейския полуостров.

Пхенян има претенции към териториaлни води на юг от прекараната от ООН демаркационна линия. Спорният статут на границата доведе до два кървави сблъсъка между севернокорейски и южнокорейски плавателни съдове през 1999 г. и 2002 г.

На руското разузнаване е наредено незабавно да докладва за промени в обстановката по границата със Северна Кория и на Корейския полуостров, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на съобщение на Генералния щаб на руските въоръжени сили.

"Военното ръководство нареди на силите и средствата на Главното разузнавателно управление, както и на ВВС, ВМС и на сухопътните сили незабавно да докладват за всички промени в обстановката по границата с КНДР република и на Корейския полуостров, които могат в една или друга степен да представляват заплаха за далекоизточните райони на страната", заяви пред ИТАР-ТАСС източник от Генералния щаб на руските въоръжени сили.

"Особено внимание трябва да се обръща на евентуалните военни приготовления на страните на полуострова", подчертал източникът.

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2184691
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: Корейската народна армия

Писане  Taepodong on Сря Май 27, 2009 6:06 pm

КНДР отново доказа правотата на сентенцията "Ако искаш мир, готви се за война". Въпреки, че няма да нападат никого, КНДР се подготвиха за война. А ООН, САЩ и останалите им марионетки се насраха, защото няма какво да направят. Стигнаха до комичното положение:

"Ние сме ви сърдити. И понеже сме ви сърдити...ви "осъждаме" и сме "дълбоко загрижени". И понеже сме ви сърдити и ви осъждаме, ще има строго наказание...ще ви "наложим санкции". "Призоваваме" ви да се вразумите."

С една дума - жалки Laughing Принципите на Чучхе се доказаха като най-интелигентните. Благодарение на Чучхе и партийното ръководство КНДР успя да докаже, че освобождаването от хватката на капиталистите и империалистите е напълно възможно.
avatar
Taepodong

Брой мнения : 71
Registration date : 23.03.2009
Age : 26
Местожителство : София

Вижте профила на потребителя http://kcna.co.jp

Върнете се в началото Go down

Re: Корейската народна армия

Писане  L23 on Чет Май 28, 2009 6:56 am

Прочетох официалната северокорейска декларация. Там ударението е поставено върху опитите да се спират и проверяват търговски кораби. "КНДР ще нанесе безмилостни ответни удари при всеки опит да бъдат спирани и проверявани нейни кораби".
Посочва се, че няма нищо нередно ядрена сила, каквато е КНДР, да извършва ядрени изпитания. Докато опитите, под каквато и да е форма да се установи морска блокада на КНДР, е грубо нарушение не само на международното право, но и конкретно на споразумението за примирие на Корейския полуостров от 1953.
Правилно се посочва, че няма как само едната страна да спазва примирието и затова, ако бъде наложена блокада, КНА ще действа все едно, че вече няма примирие. От гледна точка на международното право това означава, че на полуострова се възстановява състоянието на война.
Сега вече всичко зависи от това дали САЩ и техните сателити ще унищожат примирието с конкретни действия.

L23

Брой мнения : 43
Registration date : 15.03.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Инцидентът с южнокорейския кораб

Писане  L23 on Пон Авг 16, 2010 11:25 am

На 26 март тази година южнокорейски боен кораб за борба с подводници "Чонан" се разцепи на две и потъна в района на остров Банендо. Загинаха 46 души от общо около 100 души екипаж на кораба. Остров Банендо е най-близкия до Северна Корея южнокорейски остров и това даде повод на режима в Сеул да обвини КНДР за потопяването на "Чонан". Дори беше измислена цяла схема как северокорейска подводна лодка е потопила южнокорейския кораб. За доказателство беше показано част от торпедо с надпис с мастило "номер 1" на корейски което било торпедото поразило Чонан. Цялата тази история е очевидно съшита с бели конци и беше бързо разобличена от независими експерти. Ръждата по торпедото показваше, че то е било във водата дълго преди гибелта на Чонан, а надписа с мастило се оказа, че няма как да издържи високата температура при взрива на торпедото и е поставен след изваждането му от водата, т.е. поставен е от самите южнокорейци. Най-вероятно Чонан се е натъкнал на южнокорейска мина поставена край остров Банендо. В този смисъл севернокорейците все пак имат "заслуга" в потапянето на Чонан, защото тези мини са били сложени срещу тях от южнокорейския флот. Този инцидент обаче послужи като повод за начало на нова фаза в дипломатическата и икономическа война водена срещу КНДР. След като пропадна опита да се гласува нова резолюция и допълнителни санкции в ООН срещу КНДР, САЩ и Южна Корея започнаха серия от военни маневри в морски район където няма демаркационна линия след края на Корейската война. Поради отказа на САЩ да сключат мирен договор, днес на Корейския полуостров има само примирие и има определена демаркационна линия само на сушата но не и в морето. Тези маневри са изключително опасна игра с огъня защото бойни кораби навлизат в спорна зона с неизяснен статут и досега в този район имаше редица въоръжени сблъсъци. Просто е въпрос на време някой такъв сблъсък между бойни кораби да прерасне в по-широкомащабни бойни действия в район в който и без друго двете страни са технически в състояние на война и има само примирие.

L23

Брой мнения : 43
Registration date : 15.03.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Успешна управляема термоядрена реакция в КНДР

Писане  L23 on Пон Авг 16, 2010 11:48 am

На 12 май тази година телеграфната агенция на КНДР разпространи съобщение което беше подминато с мълчание от "световните" средства за информация, които иначе с удоволствие разпространяват всеки негативен слух за тази страна и поне няколко пъти всяка година съобщават за неизличимата болест или дори смъртта на ръководителя Ким Чен Ир. В съобщението се казваше, че учените от КНДР са осъществили управляема термоядрена реакция, което открива пред човечеството пътя към практически неизчерпаем източник на енергия.

L23

Брой мнения : 43
Registration date : 15.03.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Корейската народна армия

Писане  partizanin on Нед Авг 22, 2010 5:40 am

L23 написа:На 12 май тази година телеграфната агенция на КНДР разпространи съобщение което беше подминато с мълчание от "световните" средства за информация, които иначе с удоволствие разпространяват всеки негативен слух за тази страна и поне няколко пъти всяка година съобщават за неизличимата болест или дори смъртта на ръководителя Ким Чен Ир. В съобщението се казваше, че учените от КНДР са осъществили управляема термоядрена реакция, което открива пред човечеството пътя към практически неизчерпаем източник на енергия.

Може ли още малко инфо? По принцип управляема термоядрена реакция е осъществена много отдавна чрез ТОКАМАК (Съветска машинка). Тази термоядрена реакция обаче се оказва енергетически неизгодна, сиреч вкарваш повече енергия, отколкото получаваш. Та затова се чудех доколко това има стойност само като научно изследване (т.е. е енергетически неизгодно), или има и практическа полза.

П.п Каквото и да е, нас нама да ни огрее. Ние един АЕЦ не можем да си построим, та камо ли това
avatar
partizanin

Брой мнения : 154
Registration date : 06.10.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Информационно съобщение от Върховното на командване на Корейската народна армия

Писане  Working Class on Съб Дек 04, 2010 3:16 pm

Южнокорейските марионетки, започвайки военните учения "Хогук", насочени срещу КНДР, нажежиха обстановката на Корейския полуостров. Въпреки нашите многократни предупреждения извършиха безразсъдна военна провокация, произвеждайки артилерийска стрелба в териториалните води на КНДР по остров Енпхендо, разположен в Западно-корейско море.
Количеството на артилерийските изстрели, произведени от южнокорейските марионетки в териториалните води на КНДР бяха десетки.
Днешната военна провокация се явява продължения на техните нагли опити да отстояват престъпната „северна разделителна линия” посредством многократни нарушения на териториалните води от кораби на марионетъчните Военно-морски сили (ВМС) на Южна Корея под предлог за „контрол на риболова”.
Нашите революционни въоръжени сили, охраняващи свещените ни териториални води, предприеха решителни военни мерки и незабавно нанесоха мощни физически удари в отговор на военната провокация от страна на южнокорейските марионетки.
На огъна на провокаторите се отговаря с масиран огън – такъв е традиционният начин на отговор от страна на нашата армия.
Нашите революционни въоръжени сили и за в бъдеще, без капка колебание ще нанасят безпощадни ответни военни удари, ако южнокорейските марионетки посмеят да нахлуят дори и на хилядна от милиметъра в териториалните води на Родината ни.
Южнокорейските марионетки следва да си набият веднъж завинаги в главите строгите предупреждения на нашите революционни въоръжени сили, непознаващи празнословието.
В Западно-корейско море ще съществува единствено определената от КНДР морска военно-демаркационна линия.

23 ноември 2010 година
Пхенян
avatar
Working Class

Брой мнения : 96
Registration date : 13.09.2009
Age : 25
Местожителство : Народна Република България

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: Корейската народна армия

Писане  КОМУНИСТЧЕ on Сря Юни 22, 2011 7:25 pm

А НИЕ ИМАМЕ ЛИ ПОДВОДНИЦА? ЗНАМ ЧЕ ИМАХМЕ СЛАВА АМА ТЯ СТАНА МАЙ УЧЕБНА ИЛИ НЕЩО ТАКОВА
avatar
КОМУНИСТЧЕ

Брой мнения : 18
Registration date : 28.03.2011

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Корейската народна армия

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 2 от 2 Previous  1, 2

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите